top of page
bgImage

Acupressuur massage

Wat is acupressuurmassage?

Een massage waarbij rekening wordt gehouden met het verloop van de meridianen (energiebanen) en de  drukpunten (acupressuurpunten). Een acupuncturist kan naaldjes plaatsen op deze plekken, nu worden deze gemasseerd en wordt er druk op uitgeoefend.


Bij welke klachten kan dit verlichting geven?

Voor klachten aan het bewegingsapparaat zoals stijve nek en vastzittende schouders, onderrugklachten (met uitstralingspijn), maar ook bij last van darmen en maag, klachten van de luchtwegen en nieren en blaas.

Voor mentale klachten als stress en een overvol hoofd & vermoeidheid.

Het werkt diep door op vastzittende emoties als oude angsten en onverwerkt verdriet die zich hebben vastgezet in het lichaam.


Wat zijn de effecten?

Door het geven van deze massage ontstaat ruimte. Het voelt weldadig, werkt diep ontspannend, heft blokkades op en verbetert de doorbloeding. Omdat het zorgt voor een vrije energiestroom verhoogt het de weerstand; je wordt minder gauw ziek. Verder stimuleert deze massagevorm de werking van het zenuwstelsel, brengt de hormoonhuishouding weer in balans en werkt deze massage sterk vitaliserend. 

Het geeft je nieuwe energie en het gevoel dat je er weer tegenaan kunt!


Waarom deze massage?

In China is, in het belangrijkste medische boek van de Traditionele Chinese Geneeskunde, beschreven dat vooral massage de beste remedie is voor bewoners die in de Centrale gebieden van China wonen.

Daar ontstaan ook veel klachten door kou, wind en mist; het klimaat is te vergelijken met het klimaat in Nederland. De grondslag van de Oosterse geneeskunde is, dat de mens in harmonie leeft met de natuur. 

Wil je gezond blijven, luister dan naar de signalen van het lichaam. Wanneer lichaam en geest in balans zijn, voel je je op je best! 

bottom of page