top of page
bgImage

EFT

Wat is EFT?

Emotional Freedom Techniques, is een methode om positieve veranderingen in je leven te bewerkstelligen.

Het is een onderdeel van de Energetische Psychologie en is een effectieve en eenvoudige methode om remmingen, angsten en andere negatieve emoties in een korte tijd te doen afnemen.

Deze werkwijze heeft een sterke invloed op bepaalde hersengebieden en vermindert de in die gebieden te hoge prikkelactiviteit. Het verwijdert de negatieve lading van belastende herinneringen, die je steeds opnieuw uit je evenwicht kunnen brengen.


Hoe kan dat?

Stress veroorzaakt vele lichamelijke, psychische en emotionele klachten en problemen. EFT is een veilige methode waarmee deze problemen kunnen worden opgelost. Ontelbare praktijkvoorbeelden hebben aangetoond dat EFT een zeer effectieve techniek is, zelfs voor het behandelen van ernstige trauma´s. 

Hiervoor zijn in de regel beduidend minder sessies nodig dan de reguliere therapievormen en de kans dat de klachten terugkomen is klein.


Hoe werkt het?

EFT bestaat uit het kloppen op een aantal (acupunctuur)punten op je gezicht en romp, terwijl je korte zinnetjes uitspreekt. Je ervaart zelf meteen het effect.

Door de eenvoud van deze techniek kun je het daarna ook gebruiken als zelfhulpmiddel.

Het schoont je als het ware emotioneel op en geeft verandering in je zenuwstelsel.


Bij welke klachten kan het worden toegepast?

Het kan bij een breed spectrum aan klachten worden ingezet; alles wat voortvloeit uit nare emoties zoals angst, verdriet of boosheid geeft een verstoring in je lichaam, zodat de energie niet optimaal kan stromen.

Met EFT zet je de energie weer in beweging zodat deze weer vrij kan stromen en je weer rust en evenwicht ervaart.

bottom of page