top of page
bgImage

Bach bloesem therapie

Wat zijn Bachbloesems?

Bachbloesems zijn extracten van planten in vloeibare vorm, die positief inwerken op negatieve emoties en gemoedstoestanden zoals angst, neerslachtigheid, gebrek aan zelfvertrouwen, stress, piekeren of schuldgevoelens.

Bachbloesem remedies, hebben de eigenschap om een negatieve emotie of levenshouding om te buigen naar de positieve tegenpool. Zo zal iemand met een minderwaardigheidsgevoel bij het innemen van bepaalde bloesems weer in zichzelf gaan geloven en met meer zelfvertrouwen de zaken aanpakken. Bij gebrek aan zelfvertrouwen, kan de remedie je helpen weer meer op jezelf te vertrouwen, ben je ongeduldig dan ervaar je weer kalmte en rust. 


Waar komt de naam vandaan?

De naam komt van de Engelse Dr. Edward Bach (1886 – 1936) die de werking van diverse bloesemextracten, als natuurgeneeswijze begin vorige eeuw ontdekt heeft. Al sinds bijna een eeuw hebben deze bloesems hun deugdelijkheid bewezen bij allerhande emotionele problemen zowel bij kinderen als bij volwassenen. De slaap niet kunnen vatten, gebrek aan zelfvertrouwen, examenvrees, drukke kinderen, verdriet, schuldgevoelens, gebrek aan concentratie zijn allemaal voorbeelden waar Bachbloesems heel goede resultaten bij geven. 


Welke Bachbloesems zijn er?

De 38 Bachbloesems die Dr. Bach heeft ontdekt, werken elk in op een specifieke emotie of gemoedstoestand. Ze zijn onderverdeeld in 7 groepen: angst, onzekerheid, niet in het hier en nu zijn, eenzaamheid, overgevoeligheid, moedeloosheid en wanhoop & overbezorgdheid.

Door de verschillende Bachbloesems met elkaar te combineren, kan je een probleem in zijn totaliteit aanpakken.

Er ontstaat een nieuw evenwicht, waardoor je innerlijke kracht versterkt wordt. Deze milde, natuurlijke remedies kennen geen bijwerkingen, zijn niet verslavend en belemmeren de werking van geneesmiddelen niet. Ze maken je leven gewoon een stukje aangenamer en zorgen dat je je relaxter voelt.

bottom of page