top of page
bgImage

Deep tissue massage 

Wat is deep tissue massage?

Een stevige vorm van massage die spanning in (dieper gelegen) spieren en bindweefsel verlicht en uiteindelijk opheft.

Wanneer spieren door stress, intensief sporten, fysiek zwaar werk, repeterende bewegingen of verkeerde houding te lang aangespannen zijn, raken ze chronisch verkrampt en is de circulatie van zuurstof en bloed plaatselijk geblokkeerd; deze massagevorm pakt de blokkade aan.

Bij langdurige overbelasting zijn niet alleen de oppervlakkige spieren maar juist ook de dieper gelegen spieren aangedaan en is het omringende bindweefsel verkleefd. Gevolg zijn pijn, stijfheid en bewegingsbeperking.

Als er geen of onvoldoende tijd voor herstel is, dan kunnen de klachten steeds ernstiger worden.


Via langzame, krachtige en diepe massagetechnieken worden spieren en bindweefsel grondig en met veel druk losgemaakt waarbij de masseur onderarmen, vuisten en ellenbogen inzet. Deze druk wordt in overleg met jou opgevoerd of verminderd. Zo vloeit alle stress en spanning weg.


Bij welke klachten wordt het toegepast?

Deep tissue massage is vooral geschikt voor mensen met (langdurig) opgehoopte spanning in het lichaam en wordt veelal toegepast bij nek en schouderklachten, (lage) rugpijn, omhooggetrokken schouders, hoofdpijn, spanning in bovenbenen, bekkenproblematiek en gespannen kuiten. Daarnaast psychisch gerelateerde klachten zoals burn-out en overspannenheid. Ook voor mensen met fibromyalgie; het verlicht de pijn, daarnaast kan het de mentale stress verlichten. Het maakt je helderder, waardoor je concentratie toeneemt en de slaapkwaliteit verbetert.


Wat zijn de effecten?

De spierspanning neemt af, je bewegingsvrijheid kan weer toenemen. Je voelt je fitter, zowel fysiek en mentaal. Daardoor neemt ook je weerstand toe en word je minder gauw ziek.


Waarom deze massage?

Door de rustige opbouw en de soepele, krachtige bewegingen worden spieren en bindweefsel geleidelijk aan losser en kom je in een steeds diepere ontspanning. Na de behandeling voel je je een ander mens! 
bottom of page