top of page

Werkwijze Meander  

Een van de mooiste vormen van respect is 

luisteren naar wat de ander te zeggen heeft

De werkwijze is als volgt:

Eerste consult

Bij de eerste afspraak wordt standaard een anamnese gedaan. Dat houdt in dat er eerst een intakegesprek plaatsvindt. In dit gesprek komen, naast uw persoonlijke gegevens, uw leefstijl, klachten, medische voorgeschiedenis en medicijngebruik ter sprake. Daarna volgt een voetonderzoek. Reken op 75 tot 90 minuten voor de eerste afspraak. 


Tweede consult

In de tussentijd heb ik uw gegevens verwerkt en bekeken, samen met de resultaten uit het voetonderzoek. Daaruit heb ik een behandelplan opgesteld wat ik aan u voorleg. In de meeste gevallen zal behandeling      (en verbetering) van een chronische klacht langer duren dan die van een klacht die recent is. 


Vervolg consulten

Afhankelijk van de klacht en de reacties op de behandelingen, zullen er over het algemeen tussen de 5 tot 10 behandelingen nodig zijn om de klachten (sterk) te doen verminderen of verdwijnen. Het is daarbij van het grootste belang dat u de adviezen van de therapeut opvolgt. Dit zal ervoor zorgen dat u sneller en een beter resultaat bereikt. 


Ook (daarna) mogelijk

U kunt er ook voor kiezen eens in de (bijvoorbeeld) 6 weken te komen voor een APK voor lichaam en geest om klachten te voorkomen en uw weerstand te verhogen. 

Natuurlijk kunt u ook kiezen voor een 'losse afspraak' om eens voetreflexmasssage te ervaren. 


Tips

Geen zware maaltijd of zware inspanning kort voor de behandeling. Na de behandeling is het verstandig om even rustig aan te doen en extra water te drinken om het lichaam te helpen de vrijgekomen afvalstoffen af te voeren.


Reacties van het lichaam na de behandeling

Door de behandeling wordt het lichaam gestimuleerd afvalstoffen te verwerken. Enkele reacties na de behandeling kunnen zijn: een loom gevoel of vermoeidheid, extra energie, spierpijn, het loskomen van emoties, meer zweten en vaker naar toilet moeten.

bottom of page